همه مقالات
قرضالحسنه؛ فریضهای الهی و ضرورتی اجتماعی
یک میلیون تومن من، شما و دیگران وقتی کنار هم قرار می گیره می تونه یک سرمایه عظیمی باشه که حتی باهاش بشه کارخونه های خیلی بزرگ رو هم راه اندازی کرد!
صاحبان به ابعاد معنوی و آخروی خود سبب می گردد که دراین باره احساس نیاز نمایند. آنها به دنبال بهترین راه جهت ارضای خویشتن هستند.
یکی از عواملی که در ساختار انگیزشی قرض دهندگان موْثر می باشد، مربوط به بازگشت وجوه است. درواقع در صدقه، صاحبان وجوه توجهی به بازگشت وجوه ندارند بنابراین این امر در انگیزه آنها تأثیری ندارد. اما در قرض اگر وجوه به طور کامل بازگشت نکند.
وام دهنده، بدون آنکه در پی سود باشد، مدتی از تصرف در مال خویش چشم می پوشد. در این موقعیت. نخستین پرسشی که به ذهن می آید آن است که انگیزه ی این رفتار اقتصادی چیست؟ در پاسخ بدین پرسش باید گفت: هر یک از امور زیر می تواند وام دهنده را بدین کار برانگیزد.......
ابعاد وجودی انسان به سه قسمت تفکیک می شود: این سه تقسیم بندی عبارتند از: الف: مادی (فیزیولوژی) و معنوی مشابه هرم مازلو. ب: بدن و روح که در فلسفه و کلام اسلامی مشاهده می شود. ج: دنیا و آخرت که در آیات و روایات مشاهده می شود.
ﻗﺮض ﻫﻤﻮاره ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻜﻲ از اﺑﺰارﻫای ﺗاﻣﻴﻦ ﻣاﻟﻲ ﺑﺮایﺗاﻣﻴﻦ ﻣﻨاﺑﻊ ﻣﻮرد ﻧﻴاز ﻗﺮض گیرﻧﺪه ﻣﻮرد اﺳﺘﻔاده ﺑﻮده و در ﻋﻴﻦ ﺣال پرداﺧﺖ ﻗﺮض ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻗﺮض اﻟﺤﺴﻨﻪ ﻋﻤﻴﻘا ً ﻣﻮرد ﺗﺸﻮﻳﻖ ﻗﺮار گرﻓﺘﻪ و"رﺑا"ﻣﺬﻣﺖ ﺷﺪه اﺳﺖ. اﻳﻦ ﺳﻨﺖ پسندیده ﺳاﻟﻴاﻧﻲ ﻣﺘﻤادی ﺑﺼﻮرت ﺧﻮدﺟﻮش و ﻣﺮدﻣﻲ ﻣﻴان اﻳﺮاﻧﻴان راﻳﺞ اﺳﺖ.
قرض الحسنه بهترین راه رشد تولید از طریق تامین مالي خرد تأمین مالی خرد اسلامی عبارت است از ارائه اعتبار به نیازمندان فعال اقتصادی و قشر متوسط فعال اقتصادی، کارآفرینان خرد و کسب و کارهای خرد و کوچک به منظور تأمین مالی فعالیت های درآمدزا، خوداشتغالی و از بین بردن فقر که در جهت رشد و توسعه ی اقتصادی است.